EVJE OG HORNNES: Forrige helg vant de sin klasse i den internasjonale Kids For Kids festivalen i Napoli i Italia.

— Vi får kanskje premie også. Kanskje en statuett? Kanskje vi blir kjente?

Elevene Beathe Smeland, Marielle Leifsen, Kittil Olaf Barstad, Jan Sverre Hodne og Torkell Brandsal smiler og ler, stolte over at animasjonsfilmen de sendte til den norske Amunduskåringen for ett år siden vant klasse 6 - 12 år under Kids for Kids filmfestivalen i Napoli sist helg. 13-åringene fikk prisen for filmen «Hope the fish bites».

Filmen handler om «feite-Gudrun» og katten Flip som skal til Seljordsjøen på isfiske. Gudrun ønsker seg en feit laks, Flip noen små, gode sild. Det ender ikke helt som de har tenkt seg. De får sjøormen på kroken, og Gudrun blir mat for uhyret i Seljordsjøen. Denne filmen på tre minutter og tjue sekunder, som elevene ved Hornnes skole har brukt 38 skoletimer på å lage, sjarmerte juryen og endte med seier.

— Dette er en kjempestor filmfestival, med 350 filmer til sammen i alle klassene og med deltakelse fra 59 nasjoner. Hundrevis, ja tusenvis av filmer er vurdert i de forskjellige landene før de blir nominert for Kids For Kids. Klart vi er kjempestolte, sier lærer og filmskaperentusiast Irene Falck Jensen.

I juryens begrunnelse for seieren i klasse beste animasjonsfilm 6 til 12 år heter det at filmen bobler av kreativitet og humor og at det er tydelig at filmskaperne virkelig har glede av å fortelle en historie.

Irene Falck Jensen sier at hun har laget 45 animasjons- og videofilmer med barn og unge nå. Filmene de har laget er blitt nominert til fem Amanduspriser og to Kids For Kids-priser. De vant Amandus i 1996 og nå altså selveste Kids For Kids Festivalen.

Seieren hadde fortjent enda bedre markering, synes Irene Falck Jensen og elevene hennes midt oppe i jubelen. Men de vet også at det kan være vanskelig midt i sommerferien.

— Dette setter iallefall Evje og Hornnes på kartet, sier filmlærer Irene Falck Jensen og kikker stolt på de flinke filmskaperne sine.

johs.bjorkeli@fedrelandsvennen.no