For å se videoen må du ha programmet Windows Media Player. KRISTIANSAND: Svindlere kan ha kopiert cirka 10 bankkort som har vært brukt i minibanken til Sparebanken Sør i Vestre Strandgate de siste to ukene.

Et deksel som kopierer bankkort har vært montert utenpå minibanken til Sparebanken Sør i Vestre Strandgate fire ganger de siste to ukene. Det er 7., 10., 13. og 16. juli, forteller politioverbetjent Geir Hansen som leder allmennavsnittet ved Kristiansand politistasjon.

Det var en årvåken mannlig minibankkunde som sist fredag oppdaget dekselet. Han kom sammen med sine to døtre for å ta ut penger. Når den ene datteren prøver å sette inn kortet, oppdager far at noe er galt.

Han river av dekselet som skimmeren sitter i, og står og ser på det. Så kommer en av de freidig svindelerne og kaster seg over ham mens døtrene står sjokkert og ser på.Svindleren får med seg dekselet og stikker av.

Politiet står uten fysiske spor, og politiet går nå ut med bildene i håp om at noen kan identifisere svindlerne.

– Det er trolig nye tilfeller av skimming, som tre rumenere ble tatt for like før jul i fjor. Bankkortet blir kopiert mens man tar ut penger. Det kan også være montert kamera som filmer når man taster koden, men vi vet ikke om det er tilfelle denne gangen, sier Hansen.

Banken har ved gjennomgang av data fra minibanken funnet ut at et testkort som svindlerne bruker for å kontrollere at innretningen fungerer har vært benyttet i minibanken fire ganger. Forløpig har det ikke kommet inn melding fra kunder som har fått tømt kontoen sin, men kontorsjef Petter S. Falkum i Sparebanken Sør utelukker ikke rundt 10 kort kan være kopiert.

Også mandag 11. juli var det svindelforsøk i Kristiansand. Da var det en enklere innretning i plast som holdt kortet tilbake i minibanken til Spareskillingsbanken i Markensgate48.

For å se videoen må du ha programmet Windows Media Player.