KRISTIANSAND: Horve var ikke den eneste Ålefjæringen som fikk beskjed om å reise til valgkretsen på Mosby, og han tror nå at velgere kan komme til å falle ifra grunnet kommunens kluss.

— Jeg tror det er mange som ikke er klar over at de likevel kan stemme ved den lokale valgkretsen og registreres som såkalt «fremmed stemme.», sier Horve. Han ringte selv kommunen og undret seg over hva som var skjedd, da han plutselig ble bedt om å reise så langt for.

— Jeg synes det er dårlig av kommunen å ikke komme med en kunngjøring eller sende ut et nytt brev i de tilfellene denne feilen har oppstått. Det er mange som ikke vet om at de likevel kan avgi stemme, og da lar de heller kanskje være, sier Horve.

Egil Bjørgun ved stabavdelingen i Kristiansand kommune ser ikke feilsendte valgkort som noe stort problem, og mener det kun er de som har flyttet etter 1.juni i år som har fått kortene sendt til den gamle bostedsadressen.

— Det er umulig for oss å vite hvor folk har flyttet, og vi har aldri sett på det som noe problem at folk ikke stemmer på grunn av at de har fått feil valgkort. Jeg tror de fleste vet om at de kan stemme hvor som helst, sier Bjørgun.

Men er det ikke dumt at dette ikke blir opplyst om?

— Jo, og det skal vi prøve å gjøre noe med etter hvert, lover Bjørgun, uten å kunne gi noe konkret tidspunkt på når denne forbedringen vil komme. ann.magritt.arnli@fedrelandsvnnen.no