KRISTIANSAND: Politiadvokat Jarle Rudi bekrefter at tre nye mistenkte er innbrakt og mistenkt i saken. Disse er kamerater med den siktede 19-åringen, og alle er fra Flekkerøy.

Det var onsdag ettermiddag to gutter på 19 år og en på 20 år, var innkalt som vitner i saken. Under vitneavhørene tilstod den ene 19-åringen og 20-åringen. Den andre 19-åringen har ikke tilstått.

Alle tre sitter i avhør onsdag ettermiddag. De foreløpige avhørene tyder på at våpentyveriet ikke er et bestillingsverk fra kriminelle miljø, snarere en slags svært alvorlige guttestreker.

Politiet har også innbrakt båten til den 19-åringen som først ble siktet i saken. Det er en 14 fots plastbåt med påhengsmotor, som kan ha vært brukt til å frakte våpnene fra Flekkerøy til land.

Dermed står politiet står foran et fullstendig gjennombrudd i etterforskningen.

Politiet pågrep tidligere denne uken en 24 år gammel mann samtidig med 19-åringen, men denne mannen ble dimittert etter avhør.

Politiet har foreløpig opprettholdt siktelsen mot mannen, men vedgår at denne er svekket og at 24-åringen er utenfor mistanke når det gjelder våpentyveriet.

Det var et anonymt tips som satte politiet på sporet av de stjålne Heimeverns-våpnene. I alt ti AG3-geværer, ti Glock pistoler, flere tusen skudd, flere titalls kilo TNT og eksplosiver ble borttatt fra lageret, men politiet mener at alt er funnet igjen.

For å se videoen må du ha programmet Windows Media Player.