LILLESAND: — Jeg har søkt kommunen om å få utvide spisearealet ved å ha båten liggende her ved brygga, sier daglig leder Petter Szacinski ved Fiskebrygga Lillesand.

Flytende luksus

Dersom formannskapet gir klarsignal, kan dermed Lillesand få sin første flytende restaurant om bord i S/Y «Magic Dream». Båten er en 90 fot tomaster seilbåt full av luksus i mahogni, teak, nøttetre og messing. Blant annet er det sju lugarer og fem bad om bord. I tillegg til servering, satser Szacinski også på å tilby overnatting om bord.

— Jeg håper formannskapet ser hvilket trekkplaster dette kan bli for Lillesand. Det blir jo et alternativ til hotellovernatting. Båten skal kun ligge her når sommersesongen er på det travleste - det vil si hele fellesferien og ei ukes tid i for- og etterkant av den. Så til sammen snakker vi om fem-seks uker, sier Szacinski.

Bestilt av Sjevardnadze?

Han står selv som eier av luksusbåten, sammen med sin partner på Fiskebrygga i Lillesand, Dag Arntsen. De to kom over båten ved en tilfeldighet i Tyrkia for et par år siden. Ryktene skal ha det til at båten ble bestilt av og bygget til den georgiske presidenten Eduard Sjevardnadze, men at handelen gikk i vasken da han ble tvunget til å gå av høsten 2003. — Jeg vet ikke hvor mye sannhet det er i de ryktene. Men vi fikk i hvert fall kjøpt båten, smiler Szacinski, som ikke vil ut med hvor mye de måtte bla opp for luksusen.

Variert meny

Etter å ha seilt den hjem til Norge, drev Szacinski og Arntsen chartervirksomhet med båten i Arendal i hele fjor sommer. Men nå som de har kjøpt Fiskebrygga i Lillesand vil de gjerne ha båten liggende her som en utvidet del av spiseriet de allerede driver. Det er godt med sitteplasser både ute og inne i den storslagne båten. På akterdekket og inne i salongen kan det dekkes til 20-30 personer.

— Dessuten er det plass til en god gjeng på fordekket. Vi satser på en variert meny med hovedfokus på fisk og skalldyr. I tillegg til restaurantdelen, vil vi også satse på lukkede selskaper, forteller Szacinski.

Båten ligger per i dag på Hisøy i Arendal.