– De som ønsker å binde rentene, har fortsatt mulighet til å gjøre det på et greit nivå, sier seniorrådgiver Gisle Høyland i Norsk Familieøkonomi til NTB.

Tidligere i vinter nådde fastrentene sitt laveste nivå på femti år. Etter sentralbanksjef Svein Gjedrems årstale, der han kom med klarere signaler enn tidligere om en renteøkning, steg fastrentene med mellom 0,2 og 0,5 prosentpoeng.

– Men siden har de holdt seg relativt stabile, opplyser Høyland.

Øker

Han er ikke blant dem som anbefaler binding, men sier at de som vurderer å gjøre det bør nok ta en avgjørelse i nær framtid.

Det samme rådet gir seniorøkonom Erlend Lødemel i DnB NOR Markets.

Markedet, som fastrentene baserer seg på, har allerede priset inn en renteøkning i sommer, men de fleste venter at både de faste og flytende rentene vil øke ytterligere utover året.

Lødemel sier at hvorvidt det er lurt å binde rentene er svært individuelt og at det derfor vanskelig å gi noen klare råd. Men ved å inngå et fastrentelån, sikrer man seg i forhold til en eventuell renteoppgang.

– Uspennende

En renteoppgang er det imidlertid ingen som venter seg på rentemøtet kommende onsdag.

– Sannsynligvis blir det ganske uspennende. Vi har ingen forventninger verken om renteheving eller signaler om dette, sier Lødemel til NTB.

Han peker på at i sum har utviklingen siden forrige rentemøte i mars vært forholdsvis balansert. Prisveksten har vært som ventet, låneveksten og forbrukstallene noe høyere, mens ledigheten har gått noe langsommere nedover enn det som var spådd.

Ingen signaler

En undersøkelse TDN Finans har gjort blant 11 økonomer viser at samtlige venter uendret rente, og at det heller ikke er ventet at sentralbanken vil komme med noen nye signaler.

De fleste økonomene venter at rentene vil bli satt opp med rundt ett prosentpoeng fram mot nyttår.

I DnB NOR tror de at det vil komme en heving på 0,25 prosentpoeng i slutten av juni.

– Og når sentralbanken først er kommet i gang tror vi det vil komme en renteøkning på 0,25 prosentpoeng på hvert rentemøte ut året, sier Lødemel.