Politimester Hareide uttrykte stor fornøyelse over den tjenesten Hjelpekorpsene driver med i fjellet. — Uten Røde Kors hadde vi hatt virkelig store problemer med å passe på folk i fjellet, og å bistå dersom uhellet først er ute, sa Hareide.

Vaktsjef hos Røde Kors på Hovden, Martin Hauge, fortalte at samarbeidet med politiet er nært og godt. - Politiet er nærmeste overordnede til Røde Kors i forbindelse med blant annet redningsaksjoner på fjellet. Dette gjelder både større og mindre aksjoner der Røde Kors hjelper til med å frakte folk ned fra heia fordi de av ulike årsaker ikke er i stand til det selv.

Hareide har selv bakgrunn fra frivillige organisasjoner, og kjente seg godt igjen i mye av det Røde Kors-medlemmene snakket om. Han har tilbrakt mange påsker i beredskap på fjellet, både i sivil og som politi. Denne påsken har han fri, men uniformen ligger i bilen.

Hareide snakket med folkene på Røde Kors om hvordan samarbeidet fungerer, og hvordan det kan utvikle seg for å bli bedre. Hareide ser på det som viktig at Røde Kors har politiet i ryggen når de drar inn på heia for å hente noen som trenger hjelp for å komme seg ut. - Røde Kors har ingen formell myndighet til å avgjøre om noen skal hentes eller ikke, så her må politiet være behjelpelige. Selv om det gjelder en person med brukket ski, sier Hareide.