OSLO: Det var ikke mye som minnet om vinter og jul da kongefamilien tradisjonen tro kom til gudstjeneste i Holmenkollen kapell første juledag. Nordmarka lå badet i sol, men ikke et snøfnugg var å se.

Men kongehusets yngste medlem, tronarvingen Ingrid Alexandra, så ikke ut til å bry seg så mye om at det ikke blir noen ski— eller aketur i løpet av julen på Kongsseteren. I lys grå kåpe stabbet hun fornøyd inn til gudstjenesten i et fullsatt Holmenkollen kapell sammen med foreldre og besteforeldre.

Se alle bildene her.

Den som helt sikkert savner snøen i juleferien er dronning Sonja, som gjerne benytter terrenget rundt Kongsseteren til hyppige skiturer når forholdene tillater det. Det gjør de definitivt ikke i juleferien i år, når både snøen og minusgradene glimrer ved sitt fravær.

Uten lilleprinsen

Kong Harald, dronning Sonja og kronprinsparet med lille Ingrid Alexandra kom til kirken et par minutter før klokka 12. Med i følget var også prinsesse Kristine, enken etter kongens onkel, prins Carl Bernadotte. Hun har vært fast julegjest hos kongeparet gjennom en årrekke.

Prins Sverre Magnus feirer også jul på Kongsseteren, men han var hjemme og tok en formiddagslur mens resten av familien var til gudstjeneste. Storebror Marius feirer jul hos sin far Morten Borg og hans familie, slik han gjør annethvert år.

Märtha feiret hjemme Prinsesse Märtha Louise med mann, barn og svigerfamilie var til stede under gudstjenesten i sin lokale kirke, som er Lommedalen kirke i Bærum. For første gang feirer prinsessen jul i eget hjem – uten å være sammen med sine foreldre på julaften.

Sjarmtroll

Prinsesse Ingrid Alexandra oppførte seg eksemplarisk under den timelange gudstjenesten i Holmenkollen kapell. Men etter en stund ble det for vanskelig å sitte helt stille mellom farmor og mamma, så da måtte den lille jenta ut på gulvet og titte litt på juletreet før hun igjen fant roen på kirkens første benk sammen med foreldre og besteforeldre.

Hun «leste» litt i programmet, hørte Hege Holmquists vakre sang og lyttet til presten Stig Utnems preken samtidig som hun kikket litt på de andre barna i kirken og flørtet litt med dem som satt på benkeradene rundt henne.

Gav kollekt Da det var kollekt mellom benkeradene puttet også den lille prinsessen en seddel i kollektbøssen.

Og da gudstjenesten var over tok presten henne i hånden og sa: – Du var jo så kjempeflink! Han fikk et stort smil til takk fra den unge kirkegjengeren som satt på sin mors arm.

Også så bar det hjem i bilen med registreringsnummer A-3 til Kongsseteren, der lillebror og julelunsjen ventet.