KRISTIANSAND: — Biskopen har sagt at verdisett nå brytes i vår by i forbindelse med Quart, Detox og Cultiva. Men hva gjør KrF? Jo, partiet spriker i alle retninger, sier Kleppe. Blir sak i bystyret

Han leverte i etterkant av det offentlige samleiet under Quartfestivalen en interpellasjon til ordføreren om kommunen fortsatt skal gi økonomisk støtte til festivalen. Den kommer etter planen opp i bystyret 25. august- Da får vi en mulighet til å få svar på hvor KrF står. Det er eiendommelig at partiet er så delt i så sentrale verdispørsmål. I bystyret må partiet klargjøre sin politikk, sier Kleppe. Skisland- eller Sødal-siden?

— Er det Skisland-sidens liberale og vage holdninger som er KrFs politikk eller er det Sødal-sidens mer verdikonservative, spør lederen for Demokratene.Den siste uken har det kommet ulike utspill fra KrF. Mens tidligere varaordfører Harald Sødal og gruppeleder Anne Ma Timenes har kalt Cultiva en ulykke for byen og reagert sterkt på de provoserende delene av den Cultiva-støttede Detox-utstillingen på Sørlandets Kunstmuseum, har ordfører Jan Oddvar Skisland sagt at «såpass må vi kunne tåle».Mens Timenes kritiserte SVs Torbjørn Urfjell for å ha deltatt på kunsthappeningen 10. juli, har ordføreren latt være å kritisere.Det fikk KrFs partileder i Kristiansand, Oddbjørn Kleivane, til å kritisere ordføreren for for vage formuleringer.- Jeg er sikker på at velgerne til KrF vil vite hvor partiet står i den viktige verdikampen som nå pågår i Kristiansand. Jeg får daglig telefoner fra folk som har stemt på KrF, men som siste uke er blitt sterkt i tvil, sier Kleppe.Gruppeleder i KrF, Anne Ma Timenes, sier hun ikke føler noen forpliktelse til å forklare KrFs politikk overfor Vidar Kleppe.- Ingen skal være i tvil om at KrF står samlet bak de kristne grunnverdiene, selv om vi av og til uttaler oss noe forskjellig, sier Timenes.Hun mener partiledelsen er svært samlet.- Vi er for øvrig glad for at bystyret vil få mulighet til å debattere disse sakene, sier Timenes.