Mandag vant Maria Bertine Eilertsen fra Stavanger finalen i Top Model Norge på TV3. Programmet har fått gode seertall når en legger TV3s dekningsgrad til grunn. Selve finalen hadde naturlig nok mest seere. 139 000 så hele finalen fra New York. På det meste var 187 000 seere innom finaleepisoden, skriver TV3 i en pressemelding. Finaleseertallene er de høyeste denne sesongen. Snittet for sesongen landet på 101 000 seere, nokså likt forrige sesong, som var en skandinavisk konkurranse.

Flest kvinner

Ikke helt overraskende er det flest kvinner som ser programmet. Snittet for sesongen viser at 77 prosent av seerne har vært kvinner. Men det er da noen manneøyne som også har hvilt på jentene som har konkurrert om magasin-forside og modellkontrakt i USA. For alle som er gode i matematikk, burde det derfor ikke være en overraskelse at 23 prosent av seerne har vært menn. TV3 er nok også fornøyd med målgruppen som er nådd med programmet, flesteparten av seerne har vært mellom 20 og 29 år.

Pause

Top Model har nå gått på TV3 i ulike varianter i fire sesonger på rad. Programmet tar nå en pause og vil ikke bli vist til våren. TV3 vil ikke love noe, men antyder at det ikke er usannsynlig at Top Model er tilbake på høsten til neste år.

For alle som liker modellkonkurranser, er ikke alt håp ute. TV3 vil fra kommende mandag sende Top Model USA med Tyra Banks som programleder.