LYNGDAL: — Dette er ikke godt nok politiarbeid, sier politiadvokat Arne Kjønstad i Agder politidistrikt.

Politifolk vrir seg over tabben som skjedde i Lyngdal onsdag 29. september. Det er pinlig for politiet at en bevoktet fange klarer å stikke av fra de to politifolkene.

— Det er uvanlig at noen stikker av når det er vakthold slik som her. Det er mer vanlig at fanger stikker av etter at de har blitt fremstilt for lege og blir innlagt på sykehus uten vakthold, sier Kjønstad.

23-åringen bor i Kristiansand, men er opprinnelig fra Lyngdal. Han hadde sittet i i varetektsfengsel i Stavanger i 35 dager inntil onsdag i forrige uke. Da fikk han lov til å gå i fetterens begravelse i Lyngdal. Hans jevnaldrende fetter var død etter en overdose.

— Tiltalte skulle overflyttes til Kristiansand på grunn av en hovedforhandling i Kristiansang tingrett fredag 1. oktober. Dette ble lagt opp slik at han kunne gå i begravelsen på veien fra Stavanger til Kristiansand, forteller Arne Kjønstad.

23-åringen var en av de seks som var plukket ut av familien til å bære sin fetter til graven i Lyngdal kirke. De to politifolkene fra Agder politidistrikt som holdt vakt over 23-åringen, kan ikke ha fulgt godt nok med på hans bevegelser. For etter at kisten med 22-åringen var satt ned og seremonien gikk mot slutten på kirkebakken, forsvant 23-åringen ut av forsamlingen av sørgende familie uten at politifolkene klarte å forhindre det. Etter den tid har han vært som sunket i jorden.

— Jeg vil ikke si noe om hva våre folk har sagt om det som skjedde, men de er klar over at dette ikke er godt nok. Det har de fått beskjed om, sier Arne Kjønstad.

23-åringen var i går fortsatt ikke pågrepet.

23-åringen satt i varetektsfengsel på gjentakelsesfare for en rekke tilfeller av vinningskriminalitet. Rettssaken mot ham gikk fredag i forrige uke uten tiltalte selv til stede, siden han var på rømmen.

Kristiansand tingrett har nå dømt 23-åringen til sju måneders fengsel. Det er en fellesstraff med en dom fra 23. mars i år. SVEIN VERSLAND