KRISTIANSAND: Det skrev Tore Nybro, formann i Flekkerøy Hjertelag, i et åpent brev til ordføreren og helse— og sosialdirektøren 16. august.

Nybro spør rett ut om det er helt slutt på å ta hensyn til folk som trenger servicesenterets tjenester.

— Er det billigere og mer lettvint for hjemmesykepleierne å ta turen til Ternevig før de utfører sine tjenester blant Flekkerøys befolkning, undrer formannen i hjertelaget, som konkluderer med at det som nå skjer, er et stort tilbakeskritt for helsetjenestene på øya.

I svarbrevet skriver kommunelederne at legen på øya uttrykte betydelig frustrasjon over faglig ensomhet.

— Av øyas 2300 innbyggere var det kun 1100 som hadde valgt lege på Flekkerøy.

I brevet heter det at legen hadde fire timer helsestasjonsarbeid og tre timer avsatt til å veilede turnuslege. Sistnevnte var ansatt i full stilling, men rapporterte om svært lite å gjøre.

Siden i fjor har en fastlege og en turnuslege på Trekanten i Vågsbygd drevet kontoret på Flekkerøy som utekontor etter behov.

Jan Oddvar Skisland og Lars Dahlen vedgår at de fleste i hjemmetjenesten som betjener brukerne på Flekkerøy, også bor på øya.

— Helse- og sosialdirektøren forstår godt at disse administrative omleggingene skaper utrygghet for de som er bosatt på øya. Det er vanskelig å forklare at dette ikke går utover tjenestetilbudet. Men det faktiske forhold er at omleggingene i omsorgstjenesten ikke påvirker omfanget av vedtak og hjelp som blir gitt, fastslår Lars Dahlen.