Kristiansand: — Hvordan kan noe slikt skje?

— Husleiekontraktene inneholdt ikke den formelle passusen. Hvorfor den ikke var nedfelt er vanskelig å si, for da var det andre folk som jobbet med dette. Det er klart at alle kontraktene burde vært gjennomgått når bostøtteordningen tok slutt, men det skjedde ikke. Dette er en relativt komplisert sak som vi har brukt lang tid på å jobbe med.

  • Er dette godt nok?

— Nei, det er klart det ikke er godt nok. Men vi har gått gjennom alle de kontraktene det gjelder og korrigert det, sier Dahlen, som mener kommunen kan husleieloven.

HS-direktøren mener kommunen har gått gjennom alle de aktuelle kontraktene. Nå skal de punge ut med over tre millioner kroner til sine leietakere.

— Hvor tar dere pengene fra?

— Det legges inn i forbindelse med rådmannens tertialrapport som en engangsutbetaling. Dette skal opp neste tirsdag. Det går ikke utover noe, og det blir ikke noe innsparingskrav i helse- og sosialsektoren på grunn av dette.

— Hvorfor har utbetalingene tatt så lang tid?

— Det er relativt komplisert og et stort antall kontrakter. Alt grunnlagsmateriell måtte fram. Det var meningen pengene skulle komme i september, men jeg regner med det kommer i begynnelsen av oktober.

Foruten helse- og sosialsektoren er Kristiansand Eiendom involvert i saken.

— Jeg er på ferie i Frankrike og klarer ikke kommentere saken herfra, sier Jon Henriksen, førstekonsulent i Kristiansand Eiendom.