KRISTIANSAND: – Kristoffer Halvorsen er i ferd med å bli en av de største idrettsprofilene fra Sørlandet. Det har vært spennende å følge ham gjennom dette året, for å se hvordan han har jobbet for å forsvare VM-tittelen, sier Kjetil Samuelsen.

Halvorsen ble U23-verdensmester i Qatar i oktober i fjor. Den unike dokumentaren, som du kan se på fvn.no fra mandag kveld, viser hva 21-åringen har gjort for å kunne gjenta bragden førstkommende fredag i Bergen. Dokumentaren består av fem episoder som hver er fra 5 til 15 minutter lange.

– Jeg håper og tror at dokumentaren skal være interessant også for andre enn de mest sykkelinteresserte, sier Samuelsen.

Fra et av opptakene til dokumentaren om Kristoffer Halvorsen. Foto: Reidar Kollstad

Videojournalisten har fulgt Kristoffer Halvorsens opp- og nedturer gjennom denne sesongen, som har bestått i imponerende seire og store ritt spolert av sykdom. Han har vært med toppsyklisten på treninger hjemme i Kristiansand og under treningsleir med Halvorsens lag Joker Icopal på Mallorca.

– Jeg var også med da Halvorsen syklet to ritt i Belgia i vår. Da satt jeg sammen med sportsdirektør Gino van Oudenhove i følgebilen deres, og fikk hele løpets utvikling på kamera. Da var det ekstra gøy at han tok årets første seier der, slik at jeg fikk med en seiersfest til dokumentaren, sier Samuelsen og smiler.

Fra mandag vises dokumentaren som Kjetil Samuelsen har laget om Kristoffer Halvorsen på fvn.no. Foto: Torbjørn Witzøe

U23-fellesstarten arrangeres fredag 22. september. Da er Samuelsen på plass i Bergen, for å lage en bonusepisode til dokumentaren.

– Jeg har fått tillatelse til å følge Kristoffer fra morgen til kveld på dagen fellesstarten er. Så i løpet av dagen derpå håper jeg å kunne vise seerne hvordan dagen hans var. Forhåpentligvis ender det i en ny gullfest, spår dokumentarskaperen.

LES OGSÅ: