OSLO/KRISTIANSAND: — Det vippet vår vei. Dommerne sa at vi var jevnt gode på alle rettene, sier Ole Petter Reinertsen.

Sammen med Hans Pedersen, Arne Johan Sørensen, Andre Johansen og Reinhardt Hammersmark utgjør han Gourmetguttane. Lørdag konkurrerte de mot 11 andre lag om tittelen Norgesmester i grilling.

— Jeg spurte dommerne og de sa at vi var jevnt hode på alt, mens andre var veldig gode på noe og ikke så bra på andre retter, forteller Reinertsen.

Ett poeng

Mindre enn ett poeng skilte vinneren fra andreplassen sammenlagt, og Gourmetguttane ble etterfulgt av Team Ytreeide fra Oslo og Grill Invaders fra Akershus. Sørlandets grillkonger vant førsteplassen for sin hamburger, men laget også kyllingfilet, spareribs og en rett med fisk og skalldyr.

— Vi visste at vi var i toppskiktet, men det var veldig, veldig mange gode konkurrenter. Vi er amatører i forhold til mange av dem som deltok, mener Reinertsen.

Til daglig er han salgssjef United Bakeries, mens Sørensen er skipsmegler, Hammersmak er daglig leder for Utleieprodukter, Johansen er ferskvaresjef for Meny Vennesla og Pedersen er butikksjef samme sted. De startet å grille sammen for fire år siden, og har etter hvert fått to nye medlemmer.

Klare for VM

For to år siden fikk de andreplassen i NM, og i fjor deltok de på VM i Tyskland. Om to uker reiser Gourmetguttane til Danmark for å være med i VM.

— Vi har noen øvinger sammen, og hver enkelt får son oppgave som er en rett å øve på, forteller Reinertsen, som har grillet 35 ganger i år.

NM fant sted i Oslo, og prisen er et reisestipend på 15.000 kroner til et sted i Europa.