Åtte korps kan i dag høres i sentrum. Foto: Stian Isaksen Johansen
Mange så på da korpsene øvde før avgang. Foto: Stian Isaksen Johansen
Også drillpiker hører med når korpsene møtes. Foto: Stian Isaksen Johansen

KRISTIANSAND: — Han sier han vil spille trompet, men tidligere var det klarinett han ville spille, forteller mamma Wenche Sviund, som stiller for Oddernes skolemusikkorps.

Selv var hun med da den første skolekorpsenes dag ble arrangert i Kristiansand på midten av 80-tallet. Lørdag spilte hennes tre eldste i fellesspillingen, mens yngstemann Markus altså må vente noen år før han debuterer.

Åtte korps kan i dag høres i sentrum. Foto: Stian Isaksen Johansen

— Det er kjempeviktig at vi samles. Det er gøy og høres flott ut når alle spiller sammen, sier Margrethe Hornnes, som sitter i styret for Vågsbygd skolemusikkorps.

Medaljer

To av korpsene meldte avbud, men nærmere 300 musikanter og drillpiker fra åtte forskjellige korps stilte opp til felles øving lørdag formiddag. Deretter ble de delt i tre puljer som marsjerte rundt i byen.

— De som har vært med i ti år får medalje på torget. Aspirantene som har vært med ett år får også medalje, forteller Hornnes.

På programmet står alt fra Abbas "Dancing Queen" til "Gammel Jegermarsj" og «Tir n'a Noir». Etter endt marsj venter mat og fellessamling i Nupen.