ARENDAL: Den palestinske kvinnen (31) som sultestreiket i over tre uker skrives trolig ut fra sykehuset i Arendal en av de nærmeste dagene, uavhengig av om hun vil fortsette sultestreiken eller ikke.

— Ikke behandlingstilbud

— Hun vil sannsynligvis bli utskrevet uansett, gitt at hennes medisinske tilstand tilsier det. Enten hun nå ønsker å fortsette sultestreik eller ikke, så har ikke vi noe behandlingstilbud å gi henne, slik vi ser det. Trolig blir hun skrevet ut en av de nærmeste dagene, sa fagdirektør Per Engstrand ved Sørlandet sykehus Arendal til NRK søndag kveld.

Kvinnen og resten av familien hadde i november i fjor fått endelig avslag på asylsøknad. En rekke tragiske hendelser i familien til kvinnen gikk sterkt inn på henne. Bare få dager før familien skulle sendes tilbake til Gazastripen fikk hun ny informasjon om situasjonen, og da mistet hun livsmotet.

Mannen hennes, Bassam Hamad, mener konen ble sterkere etter at hun ble tvangsforet.

— Men hun er bitter og sint på at hun får mat mot sin vilje, sa ektemannen til Fædrelandsvennen forrige uke.

Vurderer helsetilstand

Sykehuset ville forsikre seg om at kvinnens helsetilstand er såpass god at hun er i stand til å ta til seg denne nye informasjonen.

— Vi vil sikre oss at hun har fått næring i nok dager til at hun kan fatte en beslutning om hva hun skal gjøre fremover. Vi vil forvente at hun i morgen er ved en sånn status at hun kan ta en sånn beslutning. Hvis hun ønsker å gjenoppta sultestreik, så har vi i utgangspunktet ikke noe behandlingstilbud til henne. Da er det naturlig at vi planlegger en utskrivning ganske fort, sa Engstrand til NRK.