KRISTIANSAND: Hva er viktigst akkurat nå?

— At flest mulig får anledning til å høre den verdenskjente forkynneren Broder Andreas i Filadelfia i Vennesla lørdag kveld og i Misjonshuset i Kristiansand søndag formiddag. Han kommer i forbindelse med feiringen av Åpne Dørers 30 år i Norge. Takoosh og Gilbert Hovsepian kommer også, enka og sønnen til en iransk prest som ble drept for sin tro.

- Hva er Åpne Dører, som du er nestleder for?

— En verdensvid og tverrkirkelig organisasjon som arbeider for forfulgte kristne, etablert av nå 85 år gamle Broder Andreas i 1955. Organisasjonen arbeider i 60 land og har base i 21 land. Her har du en oppdatert liste over landene der forfølgelse av kristne er verst. Den toppes av Nord-Korea foran Saudi-Arabia, Afghanistan og Irak. 50 land er gradert på listen.

- Ikke så rart da, at du ikke har tid til å lage keramiske veggbilder?

— Du kan så si. Men det var forkynner jeg ble kalt til å bli. Jeg var bare 15 år, men var livredd for talerstoler og sa nei. Da kallet kom tilbake noen år senere, sa jeg ja. Siden har jeg reist land og strand rundt som forkynner, helt til jeg ble spurt om å være med i Åpne Dører. Dessuten har jeg skrevet 13 bøker.

- Er du utdannet teolog?

— Jeg har lest mye teologi, men er utdannet sjelesørger og pottemakermester.

- Snakker jeg med en karismatisk forkynner?

— Mine bein er godt plantet i jorda.

Fjernsyn driver du visst også med?

— Gjennom Flekkerøy Media. Vi er å se på kanalen Visjon Norge mandag og torsdag klokka 19.30. - Det forlydes at dine sønner har spredt seg maksimalt?

— Det kan du godt si. Eldstemann var feltprest i Afghanistan og er nå i Kirkenes. Nummer to er rørlegger i Dronning Mauds Land på Sydpolen. Den tredje er dataingeniør i Grimstad.

- Hva gjør Rita Aasen når hun slår ut sitt lange hår?

— Drar til sjøs. Jeg elsker sjøen og var utpå så sent som sist fredag. Blikk stille. Måneskinn. Praktfullt.