VENNESLA: Nederlenderen er verdens mest kjente kristne storsmugler. Etter å ha kjørt ei boble med bibler til Ungarn, startet han organisasjonen Open Doors International på femti-tallet.

I Norge har flere hundre ungdommer smuglet bibler til ulike diktatur-stater gjennom hans organisasjon. I 1983 ble Åpne Dører Norge etablert, først med kontor i Oslo, siden med hovedkontor i Kristiansand.

Open Doors er verdens største organisasjon med fokus på kristne som blir undertrykt og forfulgt. Åpne Dører Norge har 16 ansatte og et budsjett på rundt 25 millioner kroner.

Broder Andreas taler på to jubileumsmøter i Filadelfia Vennesla lørdag. Sammen med han kommer også familien til pastor Haik Hovsepian, som døde som martyr i Iran i 1994. – Dessverre øker hatet mot kristne i mange land, forteller generalsekretær i Åpne Dører Norge, Morten Askeland.

– I Egypt og Saudi-Arabia, Nigeria, Nord-Korea og i mange andre land betaler kristne en svært høy pris for sin tro på Kristus. Åpne Dørers visjon er å bevisstgjøre nordmenn på at disse menneskene er trossøsken som vi er kalt til støtte, tjene og lære av, sier han.