AGDER: – Fra søndag er det bare å finne fram regntøy og sydvest, for det blir en våt dag i Agder-fylkene, forteller Martin Grønnevet, meteorolog ved StormGeo.

Fra midt på dagen søndag og utover er det meldt store nedbørsmengder. Fram til klokken 12 mandag kan det komme til sammen 30 millimeter regn.

– Vi vurderte lenge å sende ut ekstremvarsel for Vest-Agder og fjellene rundt, men fant vel ut at det ikke var nødvendig. Men vått, det blir det, sier Grønnevet.

Mest i Vest-Agder

Meteorolog Bente Wahl ved Meteorologisk institutt forteller at det er Vest-Agder som trolig får mest regn.

– Områdene i ytre strøk får mest, og områder nær Rogaland. Det blir litt mindre regn i Aust-Agder. Der kan det også bli litt lettere søndag kveld, sier Wahl.

HER KOMMER DET: Dette bildet fra yr.no viser hvordan regnværet kommer innover kysten vestfra. Foto: Skjermdump: www.yr.no

Vind fra sør fører til et mildere klima, og det vil sørlendingene merke. Temperaturen vil stige og snøgrensen trekke seg opp til over 900 meter.I Kristiansand er det meldt 7-8 grader søndag. På Hovden er det meldt 2-3 grader.

– Vinden vil komme som frisk bris og liten kuling. Vest for Lindesnes kan det blåse opp til stiv kuling, sier Wahl.

Frost i bakken

Norges vassdrags— og energidirektorat (NVE) har sendt ut flomvarsel for Vestlandet. Selv om det ikke er varslet flom i sør, kan det også her bli mye overflatevann.

– Det er fortsatt frost i bakken og vann kan finne nye veier og renne over når kummer og annet er frosset til, sier meteorologen.

Nedbøren vil gradvis lette utover dagen mandag.

– Ettermiddagen mandag blir adskillig bedre. Det vil fortsatt være en del skyer, men kanskje blir det litt sol også, sier meteorologen.

Tirsdag og onsdag er det også meldt nedbør. Fra torsdag av skal det derimot gå mot tørrere tider igjen.