VEGÅRDSHEI: Tjostolv Moland (31) ble funnet død på cella i fengselet i Kongo 18. august. I dag begraves han fra Vegårshei kirke klokken 11. Sjømannsprest Knut Lyngseth, som skal forette begravelsen, leste en uttalelse fra Molands familie for pressen i forkant:

«Tjostolv og Joshua har sittet fengslet i fire og et halvt år og det var leit og trist at det ikke var å mulig å finne en løsning. Tankene går til Joshua French, som sitter alene i Kinshasa. Tjostolv og Joshuas livssituasjon har vært vanskelig i lang tid. Håp ble tent, men skuffelsen var stor da det ikke noen løsninger. Familien har alltid hatt et håp om at Tjostolv skulle kommme hjem. Det var et veldig hardt slag å få meldingen om at Tjostolv var gått bort. For familien var det av stor betyning at kirsten kom til Norge så raskt. Mange har gitt god støtte og kommet på besøk til familien. Omsorgen og omtanken har betydd veldig mye, både da Tjostlov satt fengslet og nå. De vil rette en stor takk til de som har støttet familien gjennom vonde og vanskelige dager. Det er med stor sorg og dyp smerte at familien tar avskjed med Tjostolv i dag».

Kisten med den døde 31-åringen ankom Norge fra Kongo tirsdag 3. september og ble fraktet videre til Vegårshei med en gang.

Moland og kameraten Joshua French var dømt til døden for å ha drept en sjåfør i Kongo i 2009.

TAKKET FOR STØTTEN: Sjømannsprest Knut Lyngseth videreformidlet en uttalelse fra Tjostolv Molands familie, der de blant annet takket for støtten de har mottatt. Foto: Erlends Olsbu
TAKKET FOR STØTTEN: Sjømannsprest Knut Lyngseth videreformidlet en uttalelse fra Tjostolv Molands familie, der de blant annet takket for støtten de har mottatt. Foto: Erlend Olsbu