KRISTIANSAND: Det skriver ABC Nyheter.

Leder for avsnittet for organisert kriminalitet i Agder politidistrikt, Leif Vagle, bekrefter overfor nettstedet at de etterforsker forholdet. Etterforskere fra politidistriktet reiser til Tyskland denne uken for å undersøke saken.

Agder etterforsker to personer

— Jeg kan bekrefte at informasjonen du sitter med stemmer, men vi ønsker ikke å gå ut med flere detaljer nå, sier Vagle til nettsiden.

Han sier at saken som Agder politidistrikt etterforsker omhandler to personer.

En tysk politikilde opplyser overfor ABC Nyheter at 27-åringen sitter fengslet i Traunstein. Den samme kilden sier at mannen er norsk statsborger med afghanske røtter.

Fengslet i to måneder

ABC Nyheter har også snakket med den fengslede 27-åringens samboer som sier mannen har sittet fengslet i Tyskland i to - tre måneder.

— Ambassaden i Tyskland tok kontakt med meg, og utenom det har jeg ikke fått vite noen ting, sier samboeren til ABC Nyheter.

Aftenposten skriver at også en 29 år gammel mann er siktet i saken. Han skal ha blitt fengslet 2. januar i år. Han skal være mistenkt for å ha smuglet afghanske tenåringer til Norge.

Den norske ambassaden i Berlin i Tyskland opplyser til ABC Nyheter at det sitter fire nordmenn i fengsel og at disse er siktet for menneskesmugling.