VALLE: Politiet fikk melding om ulykken klokken 13.36. — Ulykken har skjedd i området nord for Hovatn i Valle, nær Karidalstjønn, sier politiførstebetjent Dag Hovden ved Valle og Bykle lensmannskontor, som var på åstedet.

— Mannen er alvorlige skadet med brudd og indre skader. Men tilstanden skal være stabil. Han var ved bevissthet da han ble fraktet av gårde til sykehuset i Stavanger med et Sea King redningshelikopter, sier Hovden.

Ingen vitner

Det var ingen vitner til kollisjonen.

— Han var sammen med en scooter til, men denne var et stykke foran, og kom tilbake og fant der 21-åringen, opplyser Hovden.

21-åringen kjørte en snøscooter på 800 kubikk av merket Ski-doo.

Mannen skal ha løyve til å kjøre i området.

— Han kolliderte med et furutre. Det er lite snø i området og vanskelige kjøreforhold. Skadeforløpet tyder på at det har vært noe fart på scooteren, sier Dag Hovden ved lensmannskontoret.

Raskt hentet

Et Sea King redningshelikopter var i Sirdal-traktene da ulykken i Valle skjedde. Helikopteret hentet en 16 år gammel pasient som skadet seg i skianlegget ved Ådneram.Da ulykken skjedde, ble helikopteret dirigert til Valle for å ta med seg også den skadede 21-åringen.

Begge pasientene er brakt til Stavanger Universitetssykehus.

— I og med at det var et helikopter i Sirdal, så kunne man ikke fått en raskere redningsoperasjon, sier operasjonsleder Børge Steinsland i Agder politidistrikt.