Det var for ti dager siden at unggutten falt ti meter og rett ned i betongen i forbindelse med arbeid på et nybygg hos Seland mekaniske AS på Kvavik. Grunnet skadeomfanget ble han lagt i kunstig koma, men nå har 17-åringen blitt vekket.

– Han er nå tatt ut av kunstig koma, og både spiser og drikker selv. Legen forteller at han har det greit, forteller etterforskningsleder Jan Terje Aas ved Lyngdal lensmannskontor til Lyngdals Avis.

17-åringen er en skoleelev på utplassering. Han var på jobb for en underentrepenør for KLM-hus som som for tiden bygger det cirka 80 * 20 meter store nybygget. Det nye bygget er ifølge lister24.no plassert i forlengelse av det eksisterende anlegget.

Aas har vært i kontakt med legen til 17-åringen, på intensivavdelingen ved Ullevaal Sykehus i Oslo.– Han er flyttet fra intensivavdeling til vanlig sengepost. Han har ikke det samme behovet for tilsyn som tidligere, sier Aas.

Under fallet pådro 17-åringen seg flere ribbensbrudd, brudd i en arm og skader i hodet. Det mest kritiske nå er det åpne bruddet i armen.

Politi og Arbeidstilsynet er koblet inn i saken. Unggutten er elev ved Lister videregående skole, avdeling Lyngdal.