KRISTIANSAND: Tirsdag morgen får Fædrelandsvennen opplyst fra lufthavnstårnet på Kjevik at Flynonstop-flyet ikke befinner seg der.

Flyet skulle egentlig fly fra Berlin til Kjevik klokka 16.30 mandag ettermiddag.

— 75 av våre passasjerer måtte bli over natten i Berlin. De fikk hotell, mat og drikke, sier markedsdirektør og eier Espen Hennig-Olsen til Fædrelandsvennen.

Nice-fly forsinket

Ifølge Avinor sine sider har Flynonstop sin avgang til Nice klokka 08.00 fått ny avgangstid, klokka 09.50. — Flyet lettet fra Berlin kl 08. Det blir en forsinkelse på cirka halvannen time på Nice-avgangen, sier Hennig-Olsen.

Klokken 09.00 får Fædrelandsvennens reporter opplyst at flyet fra Berlin blir ytterligere forsinket. Det er ventet å lande på Kjevik klokken 10.00.

Mandag skrev Fædrelandsvennen at flyet hadde blitt påkjørt av en bagasjebil i Berlin. Flyet ble undersøkt av kapteinen, teknikere og inspektør.

Måtte fly ned tekniker

Årsaken til at det tok så lang tid å få flyet på vingene var at selskapet ikke fikk tak i tekniker i Berlin.

— Til slutt måtte vi fly ned vår egen tekniker. Han lettet ved 02-tiden i natt, og fikset opp i skaden på fem minutter. Vi er veldig takknemlige for at personalet på Kjevik ordnet opp slik at vi kunne fly ned i natt, sier Hennig-Olsen.

Klokken 23 mandag kveld, drøyt seks timer etter flyet skulle returnert fra Berlin, tok selskapet avgjørelsen om å flytte passasjerene på hotell og vente over natten.

— Handlingagenten stilte kun med en 15-seters buss. Det ble shutteltrafikk, og folk blir litt grinete når de blir trøtte. Men de har fått mat, drikke og overnatting som de skal. Jeg tror vi har håndtert dette bra, sier Hennig-Olsen

- Rift i flyet

— Båndet, som skal frakte bagasje inn og ut av lastrommet, traff karmen og laget en rift ved siden av døren. Riften er seks centimeter lang og en centimeter bred, sa Espen Hennig-Olsen til Fædrelandsvennen.

Selskapet har klart et backupfly fra Estonian Air dersom det blir behov for å skifte fly.