VENNESLA: I forbindelse med en klagesak kommer Kristen Gislefoss med sterk skyts mot Vennesla kommune, melder Vennesla Tidende fredag.

— De brøyter flere veier som er langt farligere og smalere enn min mors, men i disse bor det kommunalt ansatte, sier Kristen Gislefoss til Fædrelandsvennen, og antyder langt på vei at kommunen favoriserer egne ansatte.

— Det er greit å gi avslag på en søknad dersom de ikke kan brøyte, men det bør være likhet for loven, sier han.

Den kjente meteorologen har klaget Vennesla kommune inn til Sivilombudsmannen, for det han mener er brudd på forvaltningsloven. Klagen har han levert på vegne av sin mor, Arnhild Gislefoss, som må betale for veibrøytingen selv.

- Uvarslet befaring

Han klager altså ikke på at kommunen ikke vil brøyte veien, selv om han ikke legger skjul på at det er noe han også ønsker. Det han har innvendinger mot er flere befaringer kommunen skal ha gjort på morens eiendom, uten at hun hadde fått beskjed om det.

— Kjernen for klagen ligger i at kommunen har foretatt to befaringer på hennes eiendom. Etter mitt syn skal kommunen varsle grunneier ved befaring, slik at eier kan velge å være til stede ved befaringen, sier Gislefoss.

Ble sendt varsel

Til Vennesla Tidende sier saksbehandler Kristin Nilsen i Vennesla kommune at de ikke har gjort noe galt og at det ble sendt ut varsel i forkant av hver befaring.

— Jeg ser ikke at det er noe som indikerer at kommunen har gjort noe galt, sier hun til avisen.

Dette er Kristen Gislefoss uenig i. Han sier kommunen aldri varslet om hvilken dag de ville komme, eller til hvilken tid de ville være der.

— Etter mitt syn så plikter de å gi skriftlig varsel med dato og tidspunkt for når de skal komme, sier han til Fædrelandsvennen.

- Hans påstand

Ordfører Torhild Bransdal (KrF) i Vennesla har lite til overs for Gislefoss sin påstand om favorisering av kommunalt ansatte.

— Det er hans påstand og får stå for hans regning - det er ikke noe jeg kan svare på. Jeg kjenner ikke alle veiene i Vennesla, men det er kriterier på dette. Og klagene skal vurderes ut i fra om kriteriene er fulgt eller ikke, sier Torhild Bransdal.

Vennesla kommune opplyser at de har sendt alle dokumentene i klagesaken over til Sivilombudsmannen, og avventer svar.