BÆRUM: – Jeg satt og så på tv. Så kommer mannen som eier huset i rasende fart: «Det brenner, det brenner». Det var bare å komme seg ut. Røyken veltet ut, og flammen hadde tatt godt tak. Og nå står jeg her og ser på at det brenner helt ned, sa Thor Kristen Tjøntveit til Budstikka mandag kveld.

Bedrageridømt

Thor Kristen Tjøntveit fra Grimstad ble i Oslo tingrett i 2005 dømt til fem år og seks måneders fengsel for grovt bedrageri.

Saken var på det tidspunktet norgeshistoriens største bedragerisak og hadde et omfang på over 80 millioner kroner.

— Fortvilet

Mandag kveld brant huset hans i Bærum ned. Brannvesenet fikk melding om brannen ved 20.45-tiden. To boliger var overtent da brannmannskapet kom frem til stedet.

— Jeg er bare helt fortvilet. Jeg har vært flyger i 40 år og samlet på mye, blant annet bilder og loggbøker. Og så holder jeg på med en bok. Og nå forsvinner alt, sa Tjøntveit til Budstikka.

Måtte la dem brenne ned

— Brannvesenet så ingen annen mulighet enn å la boligene brenne kontrollert ned. Det var ingenting å redde, sa politiets operasjonsleder Per Ivar Iversen til Budstikka

Ifølge Tjøntveit startet brannen i Jongskollen nr. 10 og forplantet seg raskt over til nr. 12. Det var fire boenheter i de to husene. Alle kom seg ut.