AGDER: — Sørlandet er dårlig representert med tanke på statsråder, og kommer dårlig ut politisk i forhold til andre regioner. Jeg mener at det konsekvent drysser mindre penger på oss når det forhandles, sier KrFs stortingsrepresentant for Aust-Agder, Kjell Ingolf Ropstad.

Årsaken til den manglende gjennomslagskraften fra sør er ifølge KrF-representanten at Sørlandet kun har tre rødgrønne stortingsrepresentanter, mot hele sju fra sentrum og høyresiden.

— Regjeringen vet at de ikke har støtte i sør uansett, og prioriterer derfor ikke saker som er viktige for oss, sier Ropstad.

Ønsker fire nye på tinget

Han offentliggjorde i formiddag at han ønsker å stille til gjenvalg om fire nye år på Stortinget.

- Det var viktig for meg å få klarering hjemme, da dette krever mye tid. Vi ble enige om at så lenge jeg har lyst og motivasjon, og det er mange saker som jeg brenner for, er det bare å satse, sier Ropstad.

Ropstad har sittet tre år på Stortinget. Aust-Agder fylke har fire stortingsrepresentanter, og KrF fikk utgjevningsmandatet ved valget i 2009. - Hva er din politiske motivasjon til å stille til gjenvalg?

— Jeg har en grunnleggende tro på at samfunnet bygges nedenfra. Å sikre familier gode oppvekstvilkår, samt å utjevne forskjeller både i Norge og internasjonalt er mine kampsaker. Jeg er spesielt gira på å få til et regjeringsskifte, sier han.

Krf skal ha nominasjonsmøte den 28. november, som bestemmer den endelige valglisten.