KRISTIANSAND: Det var ved 13-tiden onsdag at søppelbilsjåføren kjørte til side på E 39 ved Grauthelleren.

— Bak ham kom det en uniformert politibil og flere sivile. Sjåføren vår kjørte til side og det bløte underlaget gjorde at bilen ble stående, sier daglig leder i Løvaas transport, Peter Løvaas.

- Skjønner at det haster

Med midteler mellom kjørefeltene så sjåføren grøfta som eneste alternativ for å slippe utrykningskjøretøyene forbi.

— Det er en vanlig utfordring som vi har diskutert mye. Bilene våre er store og brede og kan være vanskelig å komme forbi. Spørsmålet er om man skal vike unna eller kjøre fremover til du har en grei plass å kjøre til side. Utrykningskjøretøy må jo fort frem og vi skjønner at det kan haste. I dette tilfellet lå politibilene og blinket med lysene og sjåføren oppfattet at de hadde dårlig tid, sier Løvaas.

Utover en regning til Viking for bilbergingen og overtidsbetaling til sjåføren fikk hendelsen ingen store konsekvenser for transportfirmaet, opplyser Løvaas.

Blir stående til klokken 22

Ettersom veien må stenges når bilen skal hentes opp av grøfta bli søppelbilen trolig stående i flere timer.

Politiet opplyser til fvn.no at E 39 vil bli stengt i vestgående retning mens bilbergingen pågår.

— Veien vil bli stengt tidligst klokken 22. Tidspunktet vil bli nærmere avklart i samråd med vegtrafikksentralen. Vestgående løp bli sperret, så i dette tidsrommet kan det lønne seg å kjøre via Langenes, sier operasjonsleder Børge Steinsland ved Agder politidistrikt.

Østgående løp berøres ikke av bilbergingen. Bilbergingen skulle egentlig skje ved 17-tiden, men ble bestemt utsatt til klokken 22 for å skape minst mulig trafikale problemer.