LILLESAND: Utearealene har vært gjenstand for hodebry i mange år. Og Foreldrenes Arbeidsutvalg ser med bekymring på at ungdommen i Høvåg blir nedprioritert, heter det i skrivet til de folkevalgte. FAU har studert skoleplassene sentralt i Lillesand og ønsker nå at en bit av budsjettet skal finne veien til uteområdene på Høvåg skole. Det er over 20 år siden det sist ble gjort noe, heter det.

"Slik det fungerer i dag, er det ikke tilrettelagt for verken trivsel eller fysisk aktivitet", heter det i skrivet fra Bjørn Atle Modal i FAU.

Det ramses opp en rekke tiltak: Utvidelse eller helt nytt overbygg — i dag må 90 personer samles under 25 m2 tak. Ellers: Reparering av et gjerde ved basketbanen, nye basketkurver, blomsterkasser, bordtennisbord i betong og reparasjon av en "half-pipe"-rampe. Totalsum er omtrent 330.000 kroner.

Ordfører Arne Thomassen sa at dette var et viktig innspill.

— Det er veldig nødvendig at vi tar fatt i saken, men dette må det jobbes med i budsjettet for neste år. Vi kan ikke gi noen lovnader før vi ser det i sammenheng. Kanskje må man fordele dette over flere år, sier Thomassen til Fædrelandsvennen.