SØGNE: Politiet fikk melding om arbeidsulykken på Søgne videregående skole via AMK klokka 08.29. — I forbindelse med arbeid med det elektriske, har en mann fått strøm i seg, antagelig på grunn av en jordfeil. Dette medførte at han falt ned en gardintrapp, melder operasjonsleder Øyvind Andersen i Agder politidistrikt.

Jobbet i naturfagsal

Rektor ved Søgne videregående skole, Kari Brunvatne Kleivset, opplyser til Fædrelandsvennen at ulykken skjedde i skolens naturfagsal.

— Det skjedde i forbindelse med at vi skulle koble om det elektriske anlegget fra et avtrekksskap til et nytt. Jeg vet ikke hva som skjedde, men han falt ned en gardintrapp på rundt én meter, forteller hun.

Skadet i skuldra

Rektoren sier at det var en innleid elektriker fra YIT som ble skadet og at det ikke var vitner til ulykken. Elektrikeren ble tatt hånd om av ambulansepersonell.

— Jeg har snakket med han nå og han skal til observasjon på sykehuset. Han skulle sjekke skuldera, men var ellers fullt snakkbar, sier distriktsdirektør i YIT, Nils Olav Larsen til Fædrelandsvennen.

Arbeidstilsynet varslet

Montøren, som er i 20-årene, har fortalt til Larsen at strømmen var koblet av på enheten han jobbet med, men at det trolig har skjedd en jordfeil. Slik Larsen har forstått montøren, har han kun tatt skade av fallet og ikke kontakten med strømmen.

YIT har opprettet en intern gransking og rutinemessig kontaktet Arbeidstilsynet.

— Vi har en montør på vei ut dit nå for å sjekke hvorfor det var strøm i elementet, sier Larsen.

Naturfagsalen ble avstengt etter hendelsen og vil være det til en ny elektriker får fikset anlegget.