Flammene var godt synlige da brannmannskapene kom fram til Voiebyen. Foto: Vegard Nekstad

KRISTIANSAND: Ved 02.40-tiden ble brannvesen, ambulanse og politi kalt ut til Fullriggerveien i Voiebyen etter melding om brann i andre etasje av en firemannsbolig. Da brannvesenet kom fram til stedet var det åpne flammer fra én av boenhetene.

— Vi fikk melding om brann i en firemannsbolig i Fullriggerveien. Status er at det har brent i en leilighet. Foreløpig vet jeg lite om skadene, opplyser innsatsleder Tom Einar Gausdal fra Søgne og Songdalen lensmannskontor, til Fædrelandsvennen.

Ingen hjemme

Beboerne i bygningen tok seg ut på egenhånd da brannen startet. Det var ingen hjemme i leiligheten hvor brannen oppstod.— Beboer av leiligheten var ikke hjemme, men politiet har kommet i kontakt med vedkommende, opplyser operasjonsleder Geir Andersen i Agder politidistrikt.

— Alle er gjort rede for, sier Gausdal, som sier at politiet utover natta må ta en vurdering på om de andre beoberne i boligkomplekset kan flytte inn igjen i natt eller må finne annen overnatting.

Fikk raskt kontroll

Leiligheten som brant fikk synlige skader. Foto: Vegard Nekstad

Brannvesenet fikk kjapt kontroll på de synlige flammene og kunne etter kort tid starte utlufting på stedet. Klokken 03.18 bekreftet 110-sentralen i Arendal at Kristiansandsregionen brann og redning, som rykket ut med fire brannbiler, hadde kontroll på situasjonen.— Kjøkkendelen er utbrent og resten av leiligheten er røykskadet. Det er litt røykspredning til alle til de fire leilighetene og litt vannskader i leiligheten under, sier brannmester Erik Johannessen i Kristiansandsregionen brann og redning, til Fædrelandsvennen.

Brannårsaken er foreløpig ukjent, og politiet vil utføre tekniske undersøkelser på stedet i løpet av tirsdag