SOLA SKINTE: Padlerne som hadde møtt opp fikk kjempefint vær under hele turen. Foto: Kjartan Bjelland
KJEMPESTEMNING: Mange hadde tatt turen for å følge padlerne som deltok. Foto: Kjartan Bjelland
SUPERGLAD: Arrangementsjef Siv Kristin Sællmann smilte fra øre til øre etter målgang. Foto: Kjartan Bjelland
JUBLET: Ingrid Kristiansen var strålende fornøyd med egen innsats. Foto: Kjartan Bjelland
STYRTE: Lillesands ordfører Arne Thomassen (t.h.) hadde full kontroll foran i den ene følgebåten. Foto: Kjartan Bjelland

LILLESAND: — Dette er så utrolig rørende, forteller arrangementsjef Siv Kristin Sællmann til Fædrelandsvennen.

I fjor ble løpet avlyst dagen i forveien på grunn av terrorhendelsene i Oslo og på Utøya. Sællmann har derfor slitt med motivasjonen, men etter årets deltagerrekord bare smiler hun.

— Jeg har vært kjempestressa i forkant, men akkurat nå er jeg bare takknemlig for alle de som stilte opp og hjalp til med å sette deltagerrekord, sier Sællmann.

Fornøyd ordfører

En av dem som hadde møtt opp for å hjelpe til med løpet, var Lillesands egen ordfører, Arne Thomassen.

STYRTE: Lillesands ordfører Arne Thomassen (t.h.) hadde full kontroll foran i den ene følgebåten. Foto: Kjartan Bjelland

— Dette er et veldig fint arrangement som kommunen støtter godt opp under. Vi får vise fram et av de fineste varemerkene til Lillesand, forteller ordføreren. Han er selv aktiv padler, men deltok ikke selv under løpet. I dag er det viktig med litt god dugnadsånd, sier Thomassen.

Ny klasse

I år kunne deltakere også stille i en ny klasse. Nemlig sommertrenden Stand-Up Padling (SUP). Her står padleren oppreist på et brett og padler med én enkel åre. En av deltagere i denne klassen var den tidligere verdensmesteren i friidrett, Ingrid Kristiansen.

— Det er kjempefin trening og utrolig morsomt, sier Kristiansen. Hun forteller også at det ikke er så vanskelig som det ser ut.

— Man lærer seg det fort, spesielt gjennom et kurs, sier hun.

Vant grunnet feilnavigering

Vinner i herreklassen, John Tobias Øvergaard, innrømmer at hadde noe flaks med seieren. Eivind Vold som ledet klart, hadde nemlig ikke fått med seg hvor padlerne skulle vende, mens Øvergaard hadde fulgt med fra før.

— Selv om jeg snudde før 7-8 andre deltakere hadde jeg ikke trodd at det skulle holde helt inn. De som kom bakfra var meget raske, sier Øvergaard. Han er allikevel en fornøyd vinner og syntes løpet er utrolig bra for sporten.

— Det er mange forskjellige typer padlere her og alle kan kose seg med noe vi deler felles, forteller han.

NB: Eivind Vold fikk også tildelt et seiersstipend etter misforståelsen med arrangøren.