båtulykke-arendal.jpg Foto: Ernest Boswarva
Politiet og ambulanser har rykket til Kalvøysundet ved Kilsund etter at en båt kjørte på land. Foto: Ernest Boswarva

ARENDAL: — Alle de fire om bord i båten er gjort rede for og tatt vare på. Den ene var mer skadet enn de andre, og er sendt med luftambulanse til Sørlandet sykehus Arendal. De tre andre er sendt med vanlig ambulanse for å sjekkes, sier Eirik Walle, redningsleder ved hovedredningssentralen.

Ved hovedredningssentralen er de foreløpig usikre på hva som forårsaket ulykken.

Roser hytteeiere

— Vi vil og rose lokale hytteeiere som kom til stedet. De gjorde en god jobb, og bidro til at vi raskt fikk oversikt over situasjonen, legger Walle til.

— Det vi kan si er at alle de fire mennene som var om bord er berget og nå tatt hånd om av helsepersonell. Redningsoperasjonen gikk bra, sier styrmann på redningsskøyta 147 "Inge Steensland", Tommy Jærland.

Han sier de ved redningsskøyta ikke vet hva som har skjedd, annet enn at en person har kjørt sakte på land.

— To av mennene var i en seilbåt, og to befant seg på land da vi ankom stedet, sier styrmannen.

— Vi er kjent med at en båt skal ha kjørt på land på Kalvøya. Det er alt vi vet foreløpig. Vi fikk inn en vitneobservasjon via politiet, og har snakket med vitnet. Båten står på land, og vi er ukjent med om det er folk om bord i båten, eller om de eventuelt kan ha gått over bord, sa vaktleder ved Hovedredningssentralen for Sør-Norge (HRS) like etter at meldingen om ulykken tikket inn.

Dykkere returnerte

Vaktlederen kunne da opplyse at redningsskøyta HMS RS 147 "Inge Steensland" og politiet snart var på plass, og at luftambulanse også var sendt fra Arendal.

Dykkere fra brannvesenet ble også sendt fra Kristiansand, men fikk etter kort tid beskjed fra politiet om at de ikke behøvde å rykke ut, ifølge 110-sentralen.

Nødetatene fikk melding om hendelsen like før klokken 16.30. Etter det Fædrelandsvennen forstår var redningsaksjonen i ferd med å bli avsluttet i 17-tiden. De involverte skal være brakt i trygghet, og ingen personer skal være savnet.