KRISTIANSAND: — To søstre som fikk bli med sa at de hadde ventet på å få se dette i mange år. De var ti og elleve. Alle er så fornøyde, sier Kari Klingsheim i Frelsesarmeen.

— De vanskeligstilte barna har de samme drømmer, og samme ønsker som andre barn i Norge. Vi prøver å gjøre det vi kan for å gi dem gode opplevelser. Jeg vet det kan bety mye for fremtiden deres at de blir støttet opp når de er små og fulgt opp videre i livet, fortsetter hun.

Dyreparken kontaktet i dag Frelsesarmeen og ga dem femti billetter til søndagens Kaptein Sabeltann-forestilling som de kunne dele ut til vanskeligstilte barn.

Et privilegium å være formidlere

— De tenkte at familiene kunne få gjøre noe godt siden det var 22. juli. En av våre ansatte ringte rundt til familier vi har kontakt med ellers i året, og fikk delt ut alle billettene, sier hun.

Både barn og foreldre fikk dermed se forestillingen i Kjuttaviga. Frelsesarmeen er takknemlig overfor ledelsen i Dyreparken, som gir barna en slik opplevelse.

— Det er et privilegium å få være formidlere av slike fantastiske gaver. Vi er heldige som får formidle andres godhet. Det passer til Frelsesarmeens ånd, som er å være inkluderende og tenke på de som ikke har de samme mulighetene som folk flest har, sier Klingsheim.

- Arbeid med barn er forebyggende

Av barna som deltar er det mange innvandrere, og flere av dem er fortsatt i påvente av oppholdstillatelse.

— Innvandrerbarn er en ressurs i samfunnet. Arbeid med barn er forebyggende og en god investering for fremtiden. Om du gjør noe gjør godt for barna, så vet du at det kan bety uendelig mye for dem videre i livet, forteller Klingsheim.

— Ofte har barn i påvente av opphold begrensede midler. Mange av dem blir gående rundt i byen. Det er dyrt nok å komme seg rundt med buss, og det gjør det vanskelig å ta med seg familien på tur, legger hun til.

De fleste av foreldrene til de vanskeligstilte barna, også norske, deltar ikke i arbeidslivet enda av ulike grunner, ifølge Klingsheim. Mange av dem er enslige forsørgere som sliter med å få økonomien til å strekke til.

Arrangerer turer

I sommer har Frelsesarmeen også sponset deltakelse på nasjonal familieleir for seks familier i Grimstad.

— Der fikk familien dekket full kost, underholdning og losji. Barna fikk mange gode opplevelser, blant annet en tur i Dyreparken, forteller Klingsheim.

I august planlegger Frelsesarmeen en dagstur til Åros camping med vanskeligstilte familier, med to busser, som er sponset av Nettbuss. Der blir det bading, grilling og lek for barna.