AGDER: Onsdag ettermiddag laver snøen ned flere steder i Agder. Det har også satt sitt preg på trafikken.

— Det er snøføre, men jeg vil ikke si det er kaos. Vi er nå ute på tre redningsoppdrag, sier bilberger Sven Tore Lyding ved Hunsbedt bilberging.

Ved 16-tiden var Lyding på vei til Haddelandsheia for å hjelpe et vogntog som sto på tverke langs riksvei 42. — Det skal også ha vært en kollisjon på veien til Kvås og en personbil som har kjørt ut ved Kvinlog, sier Lyding.

Saktegående på E 39

Han opplyser at det snødde tett ved bomtasjonen på Kvinesheia i ettermiddag, men at forholdene langs E 39 var relativt greie.

— Trafikken går litt sakte, sier Lyding.

Operasjonsleder Børge Steinsland i Agder politidistrikt opplyser at snøfallet kun har skapt mindre problemer.

— Det var en periode mellom klokken 12 og 14 det kom en del meldinger. Så har det egentlig roet seg. I løpet av den siste timen har vi fått melding om en stans, ved Høiekleiva, sier Steinsland like før klokken 17. ## To utforkjørsler

I løpet av ettermiddagen har det vært to ulykker, ingen av dem alvorlige.

Klokken 15.29 fikk politiet melding om en utforkjørsel ved Mjåland i Froland.

— En person ble sendt til sykehus i Arendal. Vedkommende skal ikke ha blitt alvorlig skadet, sier Steinsland.

Klokken 15.28 ble det meldt om en utforkjøring ved Skjeggestadtunnelen i Flekkefjord.

— Et enslig kjøretøy snurret på glatt føre. Den kvinnelige bilføreren ble lettere skadet og er kjørt til Flekkefjord sykehus, sier Steinsland.

Stoppet vogntog

Tidligere i dag stoppet politiet flere vogntog i Lyngdal og på Kvinesheia, for å sjekke at de var skodd etter forholdene.

Like etter klokken 16 ble et nederlandsk vogntog hjulpet opp Kvinesheia av en traktorfører. Fædrelandsvennens journalist på stedet opplyser at vogntoget kjørte uten kjetting og at den ble tauet inn på parkeringsplassen ved bomstasjonen.

Ingen meldinger i Agder

Vegtrafikksentralen opplyser at de ikke har fått melding om ulykker eller stengte veier i Agder.

— Riksveg 41 er stengt ved Vrådal, men vi har ingen meldinger fra Agder, opplyser vegtrafikksentralen like etter klokken 16.