ARENDAL: Stortingsrepresentant Freddie de Ruiter fra Ap i Aust-Agder er lite imponert over utspillet til fylkesordføreren og Jan Oddvar Skisland.

— Ikke misforstå. Ett sykehus kan muligens være en god idé, men vi snakker om 20,30 år. Det løser ikke de kortsiktige utfordringene for pasientene i Aust-Agder, så som hvor god barneavdeling vi skal ha og hvor god akuttberedskapen skal være. Man løser ikke vanskelige utfordringer med å flytte fokus, sier de Ruiter.

De Ruiter kaller fylkesordføreren for konfliktsky, og mener han ikke tar ansvaret han bør for å sikre innbyggerne i Aust-Agder et best mulig sykehustilbud.

— For foreldre som risikerer å miste tilbud ved barneavdelingen i Arendal, er ikke svaret ett nytt sykehus. Svaret er samarbeid og raushet og å utnytte de sykehusene vi har til beste for pasientene. På den banen står saken. I stedet for å kjempe for innbyggerne som har valgt ham og ta noen tøffe tak, velger Sverdrup Lund seg en ny bane å spille på, sier de Ruiter.

Freddie de Ruiter minner om at politikk handler om å prioritere:

— Vi har gode sykehusbygninger, og står ikke først i køen til investeringer. Hvor lurt er det å reise krav om nytt sykehus på Sørlandet? Vi skal ha nytt fengsel, ny E 39, ny E 18, penger til havn, tog, mer forskning på universitetet, Kjevik og levekårsutfordringer. Sørlandet må greie å prioritere, sier de Ruiter.