KRISTIANSAND: Da Terrengkarusellen var tillbake i Baneheia — og samlet over 2000 deltakere igjen, ble det så stort parkeringskaos på Eg at bussen ble tvunget til å snu og flere deltakere fikk parkeringsbot.

— Det er utrolig hyggelig at vi kom over 2000 deltakere igjen, men det er et skår i gleden at folk parkerer på kryss og tvers i alléen slik at bussen må snu. I tillegg ble det også skrevet bøter i Svarttjønnveien. Dette er medaljens bakside når vi får så mange deltakere, men det er viktig at parkeringsbestemmelsene følges, understreker John Humborstad, leder av Terrengkarusellen.

- Nest best i historien

Da Fædrelandsvennen pratet med resultatansvarlig Jan R. Hansen torsdag kveld, var overbevist om at antall deltakere hadde passert 2000, men tvilende til at løpet samlet flere deltakere enn fjorårets 2030. — Men inkludert 165 barn er vi oppe i nesten 2200 deltakere totalt, sier Hansen, som bruker kvelden og natta på å finetelle antall deltakere.

— 2200 deltakere betyr at det kun er én gang i Terrengkarusellens historie at vi har samlet flere deltakere, sier Humborstad fornøyd.

Det var i Brannvaktløpet i fjor da 2130 voksne stilte på startstreken foruten godt over 100 barn.

Torsdag løp Sindre Stølen inn til seier i fellesstarten.

— Når ikke toppløperne stiller, gir det rom for oss mosjonister. Da er det alltid gøy å vinne, sier Sindre Stølen som stormet i mål på 14,27 på de 3,9 kilometerne i Walthers løype. Nest best av samtlige på fellesstarten, og suveren damevinner, ble Helga Birgit Bjørnarå som ble klokket i mål på rundt 14,41.

Bergenseren Sindre Stølen var raskest i fellesstarten klokka 17.30. Foto: Åge Harald Drangsholt

— Dette er et fantastisk fint arrangement som er så godt tilrettelagt for alle, mener Sindre Stølen, som hadde med seg eldstesønnen Olai Matre Stølen i barneløpet.