FORNØYD: Mathias Marien er initiativtaker til Goodvibe og er fornøyd med resultatet. Foto: Casper Lehland
OVER GRENSENE: James Elms (til venstre) og hans danske venn Jonas Møller møttes via rulleskøytingen. Foto: Casper Lehland

KRISTIANSAND: 15 rulleskøytere i alderen 12-31 år fra Norge, Sverige, Danmark og England deltok lørdag i Vision Skateparks rulleskøytekonkurranse, Goodvibe.

– Sporten var veldig stor på 90-tallet. Så fikk den dette ”lame” stempelet i år 2000, og mange sluttet, forteller styreleder i Norges rulleskøyteforbund, Jonas Budtker.

SJEFEN: Jonas Budtker, styreleder i Norges rulleskøyteforbund, deltok selv i lørdagens konkurranse. Han er glad det rekrutteres blant unge. Foto: Casper Lehland

Han er særlig glad for at det rekrutteres godt blant de yngste, slik at det ikke bare er menn i 30-årene som holder sporten i live.Mathis Marien (24) som var initiativtaker for arrangementet forteller at de har planlagt Goodvibe siden januar. De skulle vist seg fram på forskjellige steder i byen, men det dårlige været gjorde at ble en halv dag ute og to dager inne hallen.

Martin Danning (12) fra Oslo var konkurransens yngste deltaker. Han startet for fire og et halvt år siden.

– Bestekompisen til broren min har en bror som er veldig flink på rulleskøyter. En dag viste han meg en video på YouTube av ham selv som sto på rulleskøyter. Da var det gjort og jeg bestemte meg for å begynne med rulleskøyting, sier Martin Danning.

YNGST: Martin Danning (12) syns det var morsomt å være den yngste deltakeren, men det var tøft å konkurrere mot de som var en del eldre. Foto: Casper Lehland

– Hva tenker du om at du er den yngste deltakeren i denne konkurransen?– Det er ganske morsomt. Samtidig er det vanskeligere å vinne ettersom de andre deltakerne er mye eldre og har øvd mye lengre enn meg, men jo vanskeligere, jo gøyere, supplerer han.

– Selv om vi har en del konkurrenter som for eksempel skatere og scootere, ser vi at rulleskøyting er på vei til å bli populær igjen, forteller Mathis Marien.

Det er ikke bare nordmenn som holder rulleskøytesporten i hevd. James Elms fra England var en av flere internasjonale deltakere på Goodvibe.

– Jeg syns Goodvibe er fantastisk fordi det er et samlingspunkt for alle med interesse for denne sporten, sier briten som har drevet med rulleskøyter så lenge han kan huske.

– Det er bare en grunn til at jeg har holdt på med rulleskøyter så lenge som jeg har gjort, og det er fordi jeg elsker det. Jeg har selv fått venner rundt i hele verden takket være denne sporten. Jeg er så glad for at den endelig er på vei til å bli populær igjen, sier James Elms.