KRISTIANSAND : Tirsdag kveld 6. desember i fjor gikk den åpenbart berusede kristiansanderen amok i og utenfor pizzarestauranten.

«Han rev ned og kastet diverse gjenstander rundt i restauranten», het det i tiltalen da saken kom opp for Kristiansand tingrett 17. januar. Han kastet også en blomsterpotte i låret på en av de ansatte.

Gjorde motstand mot politiet

Da politiet kom, gjorde mannen stor motstand og spyttet på den ene politibetjenten før han bet ham i hånda.

Da 22-åringen skulle settes inn i cella i politibilen klarte han også å sparke samme politibetjent i hode— og halsregionen. Han sparket også en annen politibetjent i beinet.

I forbindelse med pågripelsen truet mannen den ene politibetjenten med at han skulle drepe familien hans og voldta datteren og moren til betjenten.

Tiltalte fortalte i retten at han ikke husket noe av hendelsen, men erkjente seg skyldig.

Truet og angrep mann

Kristiansanderen var også tiltalt for å ha angrepet en mann som prøvde å stoppe en krangel mellom tiltalte og hans daværende samboer på en adresse i Kristiansand i september i fjor.

«Tiltalte var opprørt og aggressiv. Da NN ikke ville gå fra stedet, truet tiltalte høylytt med at han skulle finne ut hvor NN bodde og skyte han. Tiltalte fant en metallstang som han veivet og slo med slik at NN ble truffet i hånda», står det i tiltalen.

Mannen klarte så å legge 22-åringen i bakken fram til politiet kom.

Innrømmet alle forholdene

Mannen sto i tillegg tiltalt for å ha knust et butikkvindu i Henrik Wergelands gate i fjor sommer.

Selv om 22-åringen innrømmet alle forholdene, fant retten det skjerpende at mannen hadde to lignende dommer for forulemping av offentlig tjenestemann, samt at han: «gjentatte ganger hadde opptrådt slik at flere personer har blitt utsatt for skremmende og ubehagelige opplevelser.»

Retten fant det dermed passende å følge aktors vurdering og dømte kristiansanderen til 30 dagers fengsel, i tillegg til å betale erstatning til pizzarestauranten og eieren av butikken der tiltalte knuste det ene vinduet.

Han får også inndratt et hjemmelaget slagvåpen som politiet beslagla under ransaking.