KRISTIANSAND: — Forskjellen på far og meg, er at han var en god stuper. Det er ikke jeg. Det kan man tydelig se på bildet, humrer Per Sigurd Sørensen.

Kristiansands tidligere ordfører fikk fredag æren av å innvie badeanlegget i Aquarama med et solid stup fra 10-meteren. Lignende ærefullt oppdrag fikk hans far, den kjente idrettsmannen og idrettslederen Sigurd Sørensen, da Kristiansand svømmehall ble åpnet i 1965. ## - Mest mulig skadefri

Stupet til pappa Sørensen var elegant. Stilen var stram og storslagen.

— Min far tok vare på bildet i sin levetid, og leverte det videre før sin død. Han var en god stuper som man ser på bildet. Den gangen var det svalestup som gjaldt, sier Per Sigurd Sørensen.

Han innrømmer gladelig at fredagens stup var mer anstrengt og uryddig. I rettferdighetens navn skal det nevnes at farens stup skjedde fra 5-meteren, mens Per Sigurd tok sats dobbelt så høyt.— Målet mitt var bare å komme meg ned mest mulig skadefri. Når jeg nå ser på stupet i etterkant, observerer jeg mange ting jeg burde gjort annerledes. I stuping handler det om å stramme seg opp. Der har jeg mye å gå på, sier Sørensen.

Kjent idrettsskikkelse

Far Sigurd Sørensen var en kjent idrettsskikkelse i Kristiansand og forbindes både med stuping, svømming, turn og skihopp. I likhet med sønnen var han i en årrekke formann i Kristiansand svømmeklubb.

— Svømmingen var en viktig del av livet hans. Hans entusiasme for svømming, bading og vannlek gjorde at vi søsknene også begynte med idretten, forteller Sørensen som satt i styret i klubben fra 1979 til 2006, hele 27 år.

Mangeårig svømmetrener Steinar Tangstad husker svært godt stupeferdighetene til eks-ordførerens pappa.

— Han var en enormt god stuper. Så god at han deltok i NM i stuping i Bertes i 1948. Dagen da Sørensen innviet svømmehallen med svalestup, glemmer han aldri.

— På åpningsdagen husker jeg vi løp som gale opp trappa for å være førstemann uti vannet. Den gangen ble Kristiansand svømmehall regnet for Norges flotteste. Sigurd var en ettertraktet speaker. Han hadde en god og klar røst som ledet mange stevner på 60- og 70-tallet, forteller Tangstad.