KRISTIANSAND: — Jeg vet ikke om det finnes en årsak til det, sier Christian Eikeland (Frp), som heller velger å vektlegge at partiet er inne i en positiv trend.

— I Agder har KrF en tendens til å komme lavt ut på målinger så tidlig før valget, sier Hans Fredrik Grøvan (KrF), som avviser at den turbulente nominasjonskampen mot partiets sittende stortingsrepresentant Dagrunn Eriksen har hatt noen betydning.

— Det er samme utvikling i Aust- og Vest-Agder, uavhengig av nominasjonen, sier han.

Grøvan sier han ikke frykter at partiet kan komme under sperregrensen nasjonalt, og at han vil være fornøyd med et valgresultat mellom 15 og 20 prosents oppslutning i Vest-Agder.Resepten for Grøvan er enkel:

— Vei er den viktigste saken for oss i valgkampen, sier Grøvan som mener bedre vei også er et verdivalg.

— Vei handler om levekår, arbeidsliv og hvilke muligheter vi benytter oss av, sier Grøvan.

Erna avgjør

Da var det lettere å forklare suksessen for Høyres andre stortingskandidat i Aust-Agder, Arne Thomassen.

— Vi har en klar statsministerkandidat i Erna Solberg, og folk ønsker nye løsninger, sa Thomassen som mente det ikke holder å gjøre som Jens Stoltenberg; love at det skal skinne av eldreomsorgen.- Folk vil stemme på oss slik at det blir gjort, smiler Thomassen fornøyd.

Mer Vei for Frp

Ap, Høyre, Frp og KrF sier alle at vei er den viktigste saken for dem i årets valgkamp i Agder.

— Men Frp som alltid har lovet mest vei, og fortsatt lover mest vei, går mest tilbake på målingen?

— Vi må bare bli tydeligere på at vi er det eneste partiet som vil ha fire felts vei gjennom hele Agder og til Stavanger - uten bom, sier Eikeland.- Har dere ikke nådd ut med veibudskapet deres?

— Jeg tror det er det de handler om, sier Eikeland som vil ha fram forskjellen på Frp og Høyres vei-løfter.

Ap får vei-ros

Høyre og KrF er på sin side samstemt i at E 39 skal ha fire felt til Vigeland, og at det skal planlegges for fire felt derfra til Stavanger.

— Vi har fått gjennomslag for fire felt til Vigeland. Nå gjenstår det bare å se hva regjeringen går inn for i Nasjonal transportplan (NTP), sier Linda Verdal, som gjør det klart at partiet har tatt kampen inn mot storting og regjering for å bli hørt.- Partiene i Agder har gått sammen om vei. Og det lover godt hvis vi skal få gjennomført noe, sier Hans Fredrik Grøvan, som gir Arbeiderpartiet honnør for å ha samlet partiene for å påvirke de sentrale aktørene.