FROLAND: Sist helg ble det fastslått at en kvinne på 42 år og hennes 13 år gamle sønn er smittet av hjernehinnebetennelse. Kvinnen ble sendt Rikshospitalet i Oslo, mens gutten ble sendt til sykehuset i Kristiansand.

Under behandling

– De to smittede er fortsatt under behandling og vi følger utviklingen løpende. Vi har ikke oppdaget andre tilfeller som vi vet om. Det er ikke slik at vi forventer å oppdage flere tilfeler, men vi tar alltid høyde for at det kan dukke opp flere tilfeller, sier kommunelege Thomas Bergquist til NRK Sørlandet tirsdag morgen.

Froland skole og barnehagene er blitt varslet om de to tilfellene av hjernehinnebetennelsen og Bergquist melder at det er mange som har gitt uttrykk for at de er engstelige.

Smitter ikke som luftsmitte

– Det er en viss engstelse å spore i lokalbefolkningen. Noe annet ville ha vært unaturlig. Det har vært henvendelser om dette i går og det vil komme flere i dag, og det er viktig å få frem at dette er dråpesmitte og smitter ikke så lett som luftsmitte. Å drikke av samme glass og veldig tett kontakt er måten dette smitter på, sier han til NRK.

Kommunelegen og den administrative ledelsen i Froland skal møtes om situasjonen i løpet av tirsdagen.