SONGDALEN: — Drømmen er å starte opp bygging av den nye firefelts motorveien fra Hellemyr til Rosseland i 2016, sier ordfører Johnny Greibesland i Songdalen.

Søgne og Songdalen budstikke arrangerer mandag kveld folkemøte på Greipstad menighets, hvor hovedtaler for kvelden er samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa.

Forventer ingenting

Alt tyder på at ny motorvei gjennom og rundt Kristiansand vil bli prioritert foran utbyggingen vestover. Like fullt fortviler bilister omtrent hver morgen over køene fra Brennåsen inn til Kristiansand.

Det er allerede flere år siden planene ble lagt for ny firefelts vei i ny trasé fra Breimyr ved Hellemyr, gjennom skogen og ut ved Rosseland.

Og mens Søgne stadig utvider sin gamle trasé mot grensen til Songdalen til smal firefelts vei, tyder ingen ting på realisering av den vedtatte firefelten inn til Kristiansand.

— Proppen sitter i rundkjøringen ved Brennåsen. Vegvesenet skal lage et planfritt kryss der, og sier det vil løse det meste av køproblemene, sier Greibesland.

Sakte med sikkert?

Mens man venter på ny vei, flikkes det på gammelt. Kollektivfeltet fra Kristiansand kommer stadig nærmere Mjåvatn. Håpet for Greibesland og andre var at denne skulle kunne fortsette forbi Farvannet og Brennåsen, stadig i påvente av den egentlige, nye veien. Men med det dype vannet på ene siden, og de høye fjellskjæringene på andre, er alternativet kastet over bord.

Dermed setter alle sin lit til det nye planfrie krysset, og krysser fingrene for raskere motorvei i den nye traseen.

— Vi ønsker statlige midler til å starte byggingen fort som svarten. Men jeg har ingen forventninger til at Meltveit Kleppa skal si noe om dette på mandag, sier Greibesland.