— Er det ikke det ene, så er det det andre, sier Christian Altmann, kommunikasjonsdirektør i Agder Energi, til Fædrelandsvennen ved 14.20-tiden julaften.

Utover dagen er det nemlig ikke lenger vinden som skaper problemer for strømkundene i Agder. Nå er det de store nedbørsmengdene som er årsaken til flere strømbrudd.

- Elvene blir store og flommer over. Vannet tar med seg trær som står på kanten, gå de går inn i strømlinjene, forklarer direktøren.

250 uten strøm julaften ettermiddag

Siden morgentimene har omtrent 1000 flere strømkunder blitt rammet av strømbrudd på Sørlandet. Klokka 14.20 mangler cirka 250 kunder strøm.

— Det er cirka 89 uten strøm på Birkeland, 120 i Lyngdal og en del rundt Åmli og mot Telemark-grensa. I tillegg er det enkelte kunder her og der andre steder, sier Altmann.

Det er uklart når strømmen kan ventes tilbake.

— Men til Birkeland har vi sendt en hel haug med mennesker opp for å fikse. Det tar litt tid, og det er vanskelig å si hvor mye tid. Det er ikke lurt å garantere noe, men jeg kan nesten garantere at de har strømmen tilbake i løpet av ettermiddagen, sier Altmann.

2000 rammet i natt

Natt til julaften var det spesielt i vestlige deler av Vest-Agder kundene ble rammet.

— Rundt midnatt var et par tusen kunder i Eiken, Bjelland og Laudal uten strøm et par timer. De skal ha fått strøm igjen nå, sa Altmann tirsdag morgen.

Han sier det var nattens kraftige uvær som førte til strømbruddet.

Agder Energi har satt inn ekstramannskaper for å håndtere brudd på strømlinjene julaften. Klokka 07.30 opplyste kommunikasjonsdirektøren at alt var som normalt for kundene som var uten strøm om natta.