FARSUND: Hos den ene kameraten fikk tiltalte dusje fordi han hadde en del blod på seg.

Tiltalte forteller i retten at han var kraftig ruset drapsdagen, og at han etter selve drapshandlingen fortsatte å ruse seg.

— Det har svekket min hukommelse, innrømmet tiltalte i retten, da han ble utspurt om det som skjedde da 57-åringen ble drept, og hva som fant sted i etterkant av drapet.

Dagen etter drapet dro tiltalte tilbake til leiligheten hvor avdøde var, "for å hente noen ting". Da ble inngangsdøra brutt opp med en skrutrekker for å komme inn.

— Jeg fant noe amfetamin i sofaen som jeg tok med meg, fortalte tiltalte.

Han tok også med seg den kniven som lå på bordet i leiligheten dagen i forveien.

Skulle starte firma sammen

Da statsadvokat Hilde Sakariassen startet sin krysseksaminasjon av tiltalte fortalte han at både han og avdøde var enige om å starte et firma sammen. De hadde allerede etablert sosial kontakt, og hadde felles interesse for musikk.

— Han fortalte meg også at han var dømt for overgrep, men understreket overfor meg at han var utsatt for et justismord og at han ikke hadde gjort det han var dømt for, sa tiltalte og tenkte på dommen om åtte års fengsel avdøde fikk for flere voldtekter av fire forskjellige kvinner.

— Hvorfor endte det som skjedde i leiligheten med at du stakk ham slik at han døde når du bare skulle skade ham litt, ville statsadvokaten vite.

— Det er vanskelig å svare på. Jeg tror ikke jeg har noe svar på det.

Påstand om voldtekt

Tiltalte bekreftet at etter at avdøde hadde tilbakevist at han hadde voldtatt søsteren, stakk han 57-åringen.

— Jeg husker ikke at jeg stakk mer enn to ganger.

Aktor: - Men, du stakk ham 16 ganger, derav med tre dødelige stikk.

— Det minnes jeg ikke, sa tiltalte, som betegnet situasjonen i stua mellom de to som kaotisk.