SONGDALEN: Kjøreskolelærer Håkon Manneråk var ute og kjørte med en elev da han ble påkjørt av en Audi A6 på riksvei 454 i Finsland onsdag morgen.

— Veien var smal og Audien kjørte ut til siden for å passere, noe vi også gjorde. Vi kjørte rolig forbi, men Audien hadde full sving på rattet til høyre og føreren slapp bremsen slik at bilen begynte å trille. Den kjørte inn i bilen min hvor fronten traff venstre bakdør, sier Manneråk til Fædrelandsvennen.

BLE PÅKJØRT: Denne kjøreskolebilen, tilhørende Jess! trafikkskole, ble påkjørt av en Audi som stakk fra stedet. Hendelsen skjedde på riksvei 454 i Finsland onsdag morgen. Foto: Håkon Manneråk

Han er daglig og faglig leder i Jess! trafikkskole som holder til i Marnardal.

— Dårlig sjåfør

Audien som kjørte på ham har belgisk registreringsnummer med kjennemerke 1DFY592. Det var en 17 år gammel jente som kjørte kjøreskolebilen da episoden skjedde.

— Jeg tror eleven min synes det var litt ekkelt. Det var noen staute karer som nektet sin skyld, sier Manneråk.

Han forteller at det var tre menn i Audien.

— Det var en forferdelig dårlig sjåfør. Han hadde problemer med å komme seg løs, men etter mye om og men klarte han å få bilen vekk. De stoppet rett oppforbi etterpå, sier Manneråk.

Han gikk ut for å snakke med føreren og skrive skademelding.

— Jeg tok registreringsnummeret og prøvde å snakke engelsk med dem. Jeg ba om å få se førerkort, men de latet som de ikke forsto noe av hva jeg sa, forteller kjøreskolelæreren.

Stakk fra stedet

Han viste føreren skaden på bilen, men føreren av Audien nektet for at han hadde forårsaket denne.

— Han sa at denne skaden var der fra før. Deretter kjørte de bare. De stakk fra hele stedet, og der sto vi igjen, sier Manneråker oppgitt.

Han varslet politiet og har i formiddag levert anmeldelse på skaden. Det er uvisst hvilken vei Audien tok da han kjøre ut på fylkesvei 461. — Han kan ha kjørt både mot Marnardal og mot Nodeland, sier Manneråk.

Det er første gang at kjøreskolelæreren opplever en slik episode.

— Jeg har holdt på i snart 13 år, men heldigvis var dette første gang. Jeg håper det blir den siste.