KRISTIANSAND: — Jeg er redd dette er en sak som er vanskelig å snu på et så sent tidspunkt, sier Norunn Tveiten Benestad (H). Stortingsrepresentanten fikk en henvendelse fra fagforeningen Norsk Tjenestemannslag for en ukes tid siden, men sier det var for sent i forhold til å endre noe.

Direktoratet for Økonomistyring frister en anonym tilværelse i andre etasje på Sør Arena. Snart kan de fjerne klistrelappen på ringeklokken helt. Foto: Torstein Øen

Stavanger og Trondheim

Heller ikke Åse Michaelsen (Frp) eller Kari Henriksen (Ap) ser noen mulighet til å gjøre noe med saken. Ordfører Arvid Grundekjøn (H) og gruppeleder i Frp i Kristiansand, Tor S. Utsogn, vil se om det er noe de kan gjøre.

Regjeringen ga i statsbudsjettet grønt lys for at direktøren i Direktoratet for Økonomistyring (DFØ) kan legge ned kontorer i Kristiansand, Hamar, Drammen, Tromsø og Vadsø. Målet er å styrke avdelingene i Stavanger og Trondheim. Fædrelandsvennen omtalte saken lørdag, og da uttalte plasstillitsvalgt for Norsk Tjenestemannslag (NTL) at ingen politikere har kjempet deres sak.

— Anonyme

Politikerne svarer med at de ansatte og deres fagforeninger har kommet for sent på banen. Ingen av politikerne Fædrelandsvennen har snakket med hadde god kjennskap til kontoret.

— Jeg må få si at de har vært ganske anonyme. Kontoret har ikke satt sine spor verken politisk eller i næringslivet i Kristiansand, sier Tor S. Utsogn. Han sier likevel at han ønsker å se om det er noe de kan gjøre for kontoret.

— Vi ønsker statlige arbeidsplasser i byen. Samtidig vil vi ha et godt og effektivt statlig byråkrati. Derfor må vi se på hva som er argumentasjonen for å flytte det herfra, sier Utsogn.

Vil ha oversikt

Ordfører Arvid Grundekjøn ordlegger seg på en lignende måte.

— Jeg kjenner ikke saken eller kontoret spesielt godt, og det er rart vi ikke har hørt noe før nå, sier Grundekjøn. Han mener at staten må løse sine oppgaver på en rasjonell måte.

— Av og til er sammenslåing mer effektivt. Jeg skal ikke la distriktspolitikk komme foran slike hensyn, sier Kristiansands-ordføreren, før han legger til:

— Men det er viktig for oss å få noen statlige kontorer til Kristiansand. Derfor vil jeg skaffe meg en oversikt over saken og se om det er noe vi kan gjøre.

Ukjent kontor

Blant de lokale stortingspolitikerne er det heller ikke mye håp å spore for dem som ønsker at DFØ ikke skal ut fra Sør Arena. Norunn Tveiten Benestad (H) og Åse Michaelsen (Frp) skylder på sine forgjengere

— Dette har ligget inne i budsjettet fra de rødgrønne, og det har vært for liten tid til å reversere det frem til fremleggelsen av det reviderte budsjettet, sier Tveiten Benestad. Hun sier det er beklagelig at arbeidsplasser forsvinner fra Sørlandet, og sier det er veldig vanskelig for dem som mister jobbene sine.

Åse Michaelsen sier det er rart at hun som leder av Sørlandsbenken ikke har hørt fra noen om denne saken.

— Dette var helt fremmed for meg. Jeg hadde ikke hørt om kontoret før jeg leste om det i Fædrelandsvennen. Saken kommer fra de rødgrønne. Når det har gått så langt, så er det for sent, sier hun. I Fædrelandsvennen lørdag sa også Ingunn Foss (H) at hun ikke kjente til saken.