KRISTIANSAND: Søndag kveld fikk to ranere med seg et pengeskrin fra bønnerommet til det muslimske trossamfunnet i Agderfylkene (MTA). Politiet har ikke gått ut med informasjon om hendelsen før i dag, tirsdag.

– Trodde det var en spøk

– De kom inn, og den ene hadde en pistol som han pekte mot oss. «Ti stille, dette er et ran», sa han. Jeg trodde først det var en spøk, men forsto ganske raskt at dette var alvorlig, forteller Mohammed Arshad Dar.

Sammen med to andre satt han på en sofa til høyre i rommet da ranerne ankom. Til venstre ligger bønnerommet, der det også var et pengeskrin. Det var dette ranerne var ute etter og de forsvant raskt fra stedet etter å ha hentet dette.

Hadde vært innom før

Hendelsen skjedde sent søndag kveld, men før flere fra trossamfunnet hadde ankommet moskeen (i forbindelse med ramadan).

SATT I SOFAEN: Leder Mohammad Arshad Dar satt i sofaen da ranerne gikk inn. Han forteller at de truet med pistol. Bildet er tatt ved en tidligere anledning. Foto: Trygve Skramstad.

– Det var skremmende. Den ene av dem hadde finlandshette. Den andre hadde vært her to ganger samme dag og spurt hvor togstasjonen var, blant annet. Han hadde nok sett seg rundt da, forteller Dar.Han opplyser at det ikke er snakk om store pengebeløp.

Ble pågrepet

Politibetjent Hans Jørgen Beckmann ved Agder politidistrikt kan fortelle at de har pågrepet ranerne.

– De erkjenner å ha utført ranet og blir nå anmeldt, forteller han.

De to skal være cirka 35 år gamle og er kjent for politiet fra før.