MANDAL: Familien fra Ålesund var på vei vestover etter en uke på Moisanden Camping i Grimstad da ulykken skjedde.

Les også: Politiet har avklart hendelsesforløpet

Føreren alvorlig skadd

De kjørte i bil, med campingvogna på slep, da en Honda Civic på vei mot Kristiansand kom over i motgående kjørefelt og kolliderte med dem.

Den 51 år gamle føreren av Hondaen ble innlagt på Ullevål sykehus med alvorlige skader. Han er ikke lenger i kritisk tilstand.

Les også:

Familien på fire kom fra det hele med mindre skader, til tross for at de havnet i grøfta med campingvognen snudd på hodet.

— Det sa «pang»

Far Stig Ole Rotevatn forteller at de forsøkte å komme seg unna, men til ingen nytte.

— Det er over tjue år siden vi kjørte på denne veien sist. Vi satt akkurat å pratet om det da ulykken skjedde fordi vi syns veien var ganske svingete. Så kom denne bilen mot oss, og den beveget seg lengre og lengre over i vårt felt. Det var ingen mulighet for oss til å kjøre unna, forteller han.

Han anslår at de kjørte i omtrent 60 km/t, og at de bremset før kollisjonen. Den andre bilen skal ha kjørt vinglete i forkant av ulykken og Rotevatn beskriver kjøringen som unormal. Plutselig var det for sent å komme seg vekk.

— Det sa «pang» og så lå vi opp ned i grøfta. Mens vi hang der kjente vi røyklukta og da tenkte jeg at her var det bare å komme seg ut i full fart. Bilen hadde tatt halvparten av fronten og siden på bilen vår, forteller han.

Brakk ni ribbein

Heldigvis kom alle i familien seg ut ganske kjapt. Dagen etter er de alle sammen «mørbanka»; tvillingene på 16 år opplevde kollisjonen som traumatisk. I tillegg er mor innlagt på sykehus med ni brukne ribbein.

Rotevatn er likevel lettet over utfallet av den potensielt fatale ulykken.

— Det gikk jo utrolig bra med oss. Alle brukte bilbelter og airbagene ble slått ut. Det var nok bilen vår, en sjuseter, som reddet oss. Taket var trykket inn, men vi kunne krabbe ut etterpå, forteller han.

Politiet etterforsker ulykken og har ennå ikke konkludert. Ifølge politiet kom 51-åringen over i feil felt, og krasjet med sunnmøringenes bil. Rotevatn sier til Fædrelandsvennen at han nå ønsker å få vite hvorfor kollisjonen skjedde.